Pilegrimsdag i Oslo – våren 2016

Vårens «Pilegrimsdag i Oslo» arrangeres den 29. mai. Tradisjonen tro blir det pilegrimsgudstjeneste i Gamle Aker kirke og grilling av «Pilegrimens urtepølse» ved Akershus fylkeskommune. Dagens høydepunkt blir avduking av ny milestein ved Gamle Aker kirke! I år har vi også besøk fra Tyskland med pilegrimspresten fra Hamburg og en gruppe tyske pilegrimer. Dagens foredrag vender blikket mot vest og havets pilegrimer! Gratis deltakelse, mye å glede seg til – velkommen!

Oslo kommune har siste år brukt store summer på å nymerke og justere leden gjennom kommunen. Arbeidet som nå straks er sluttført markeres særskilt etter gudstjenesten hvor offisiell avdukingen av en ny milestein finner sted. Det blir taler og vi får besøk av gjøglere fra Oslo Middelalderfestival. Etter avdukingen blir det stor kirkekaffe med grilling og kake.

Dagens foredragsholder er Harald Olsen. I sitt foredrag tar han oss med på en reise over mange århundrer, til lands og til vanns. Gjennom fortellinger og tekster får vi høre om forskjellige sider ved menneskers liv og pilegrimers vandringer gjennom historien, om dyp frommhet og tidløs visdom, om menneske og natur. Harald Olsen har utgitt en rekke bøker som er godt kjent i pilegrim-Norge, særlig kjent er: Havets pilegrimer (2013), Den østlige pilegrimsvei (2000), Frodig fromhet i vest (2000), Ilden fra vest (1999).

Program for dagen:

11.00 Pilegrimsgudstjeneste i Gamle Aker kirke med pilegrimsprestene Roger Jensen og Bernd Lohse (Hamburg) samt sokneprest Tor Even Fougner. Kor deltar.
12.15 Avduking av milestein utenfor Gamle Aker kirke. Taler, gjøglere deltar.
12.45 Kirkekaffe: Vi griller «pilegrimens urtepølse». Under kirkekaffen er pilegrimssenteret åpent.
13.15 Foredrag ved Harald Olsen: «Pilegrim – impulser fra vest». (Foredraget finner sted i Gamle Aker kirke.)
14.00 Årsmøte for Pilegrimsfellesskapet St.Hallvard.

Alle er hjertelig velkommen, arrangementet er gratis!