Pilegrimsdag i Oslo&Akershus – våren 2018!

Regionens største pilegrimsarrangement, Pilegrim i Oslo&Akershus, arrangeres denne gang søndag 13. mai, et samarbeid mellom Pilegrimssenter Oslo og Pilegrimsfellesskapet St.Hallvard! Hans-Erik Lindström kommer på besøk fra Sverige – en sjelden anledning til å møte den mest sentrale person i den moderne pilegrimsrenessansen i Skandinavia!

Det er ikke enkelt med få ord å beskrive Hans-Erik Lindström. Han etablerte pilegrimssenteret i Vadstena i Sverige, sentrum for pilegrimsarbeidet i Sverige, han er også mannen bak de «7 nøkkelordene», som vi finner igjen både i meditasjoner du kan høre under pilegrimsvandringer og i offentlige norske regjeringsdokumenter, og han er forfatter av den mest leste pilegrimslitteraturen i Skandinavia, oversatt til en rekke språk! Årets Pilegrimsdag i Oslo&Akershus gir en sjelden mulighet til å oppleve Hans-Erik i Norge!

Merk dato, 13. mai. Tidligere kunngjøring av dato 21. mai er feil, noe vi beklager!

Program:

 • 11.00 Pilegrimsgudstjeneste i Gamle Aker kirke, ved pilegrimsprestene Roger Jensen og Hans-Erik Lindström, og sokneprest Tor-Even Fougner, kantor Yngve Breievne. Sangere fra Consortium Vocale deltar. Gudstjenesten avsluttes med Invitasjon til velsignelse for «pilegrimer med og uten vandrestøvler på bena», ved inngangen til en ny pilegrimssesong.
   
 • 12.30 Stor kirkekaffe: Vi griller «pilegrimens urtepølse». Under kirkekaffen er pilegrimssenteret åpent. 

  BOKLANSERING: Vandring. For pilegrimer og andre livsreisende. På pilegrimsdagen lanseres Victoria Bøs bok Vandring. Et reisefølge for den indre pilegrimsreisen. Uten telefonnummer, kart eller herberger, men full av spørsmål, opplevelser, tanker.

  NORGE OG SPANIA: Få inspirasjon og informasjon om vandring i både Norge og Spania. Våre pilegrimsfellesskap gir deg råd og tips om vandring! Det spanske turistkontor er tilstede med informasjon om Spania.

  PASSER VANDRESKOENE? På pilegrimsdagen kommer Kine fra OnFeet og tilbyr scanning av din fot. Ta med dine vandresko enten de er nye eller gamle, få scannet foten på trykkmatte mens du er i bevegelse (!) og få råd om sko og såle. Vi setter fokus på Individuelle behov og den enkeltes valg, erfaringer, motivasjon og tenkesett for valg av fottøy for vandringen. – Alt dette vil skape grunnlag for refleksjon og erfaringsutveksling gjennom dagen.
  – Gå ikke glipp av denne muligheten! «Har føttene dine det bra, så har du det bra!»

  OG: Du kan kjøpe «Sokneprestens pilegrimshonning», guidebøker, merker m.m. 
   
 • 13.30 Dagens foredrag er ved Hans-Erik Lindström: Att leva som pilgrim i ett höghastighetssamhälle

For plakat for arrangementet, trykk her.

- Alle er velkomne, deltakelse er gratis!