Pilegrimsdag i Oslo&Akershus – våren 2019!

Regionens største pilegrimssamling finner våren 2019 sted den 2. juni, på «Pilegrimsledens dag», umiddelbart etter gjennomføringen av den nye langvandringen fra Huseby/Drammen til Oslo. Møt opp, bli med!

(Foto: Fra Pilegrimsdag i Oslo&Akershus 2018)

Program:

11.00 Pilegrimsgudstjeneste i Gamle Aker kirke, ved pilegrimsprestene Roger Jensen og sokneprest Tor-Even Fougner, kantor Yngve Breievne. Gudstjenesten avsluttes med Invitasjon til velsignelse for «pilegrimer med og uten vandrestøvler på bena», ved inngangen til en ny pilegrimssesong.

12.30 Stor kirkekaffe: Vi griller «pilegrimens urtepølse». Under kirkekaffen er pilegrimssenteret åpent.

Det blir flere aktiviteter og tilbud under kirkekaffe, detaljene er ennå ikke klare!

13.30 Dagens foredrag er ved historiker og sakprosaforfatter Tore Skeie, forfatter av boken Kongens tid. Fokus er på Olav Haraldsson – Olav den hellige!

- Alle er velkomne, deltakelse er gratis!

Fra forlagets presentasjon av boken:

Olav Haraldsson (ca. 995-1030) åpner denne storslagne og ambisiøse fembindsserien om Norges store viking- og middelalderkonger. På begynnelsen av 1000-tallet raste maktkampen om herredømmet i landene rundt Nordsjøen. Angelsaksernes konge, Æthelred, var herre over et England som var rikt på gull og sølv, men også ustabilt og fullt av egenrådige stormenn. Fra Danmark forsøkte den unge danekongen Knut å erobre hans land, og risikerte hele sin framtid i forsøket. Midt mellom dem sto den ambisiøse norske vikingkongen Olav Haraldsson, en mystisk skikkelse som etter sin død skulle bli til Olav den hellige. Han hadde sin egen agenda. Tore Skeie spenner opp det store lerretet og tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da vikingtiden var på hell og kongeriket Norge var i støpeskjeen. Mens krigsherrer manøvrerte, allierte byttet side og store sølvskatter skiftet hender, bredte vold, brutalitet og ødeleggelser om seg. Samtidig spredte kristendommen seg i de nordiske landene og skapte langsomt en ny samfunnsorden.