Pilegrimsdag med julemarked 2018!

Regionens største pilegrimsarrangement, «Pilegrimsdag i Oslo og Akershus», med julemarked og spennende foredrag – i år med et særlig fokus på Vestfold! Kom i julestemning sammen med andre pilegrimer og pilegrimsinteresserte – god mat og drikke, salg av pilegrimsrelaterte produkter. Spennende foredrag! Alle er velkomne, arrangementet er gratis!

Foreløpig program for arrangementet torsdag 6. desember

  • 17.00 Julemarkedet åpner
  • 18.00 Medlemmer av Majorstua Kammerkor synger julesalmer
  • 18.30 Boklansering: Synnøve Skåksruds presenterer sin nye bok «Min tur nå», om hennes pilegrimsvandring fra Halsum/Oslo til Roma (se bilde under). Sikre deg et signert eksemplar, den perfekte julegaven!
    Det blir presentasjon av Panhera (Erasmus+) – et nytt prosjekt med fokus på pilegrimsherberger
  • 18.45 Hør arkeolog Cathrine S. Engebretsen fra Vestfold Fylkeskommune: «Pilegrim i Tunsberg – før og nå!» Det nærmer seg åpning av pilegrimsleden fra Larvik til Oslo, som så kobler seg på Gudbrandsdalsleden Oslo – Trondheim. Fylkeskommunen har under ledelse av Engebretsen opparbeidet ny kunnskap om gamle veifar og historie fra middelalderen – mye spennende er kommet frem! Hør om middelalderens Tunsberg og Vestfold – og hvordan dagens pilegrimsled er planlagt gjennom det historiske landskapet.

    – La deg inspirere til å gå pilegrim langs gamle veifar gjennom Vestfold. Det vil også bli gitt orientering om aktuelle forestående arrangement!
    – Få råd og tips om pilegrimsvandring i Norge av Pilegrimsfellesskapet St.Hallvard av Oslo, og råd og tips om pilegrimsvandring i Spania og Portugal av Pilegirmsfellesskapet St.Jakob!

(Arrangementet ferdig ca 20.00)

Det serveres «Pilegrimens urtepølse», vafler, kake, gløgg og kaffe. Du kan kjøpe «Sogneprestens pilegrimshonning», lue, pannebånd,votter med pilegrimslogo, alt det nyeste av kartbøker, pilegrimslitteratur og -merker.

Velkommen til Pilegrimssenter Oslo - arrangementet er gratis!

Denne kvelden er det boklansering av Synnøve Skaaksruds bok «Min tur nå»!