Fra tyske kirkedager i Dortmund!

Dagene 19.-23. juni ble det i år arrangert tyske kirkedager (Deutscher Evangelischer Kirchentag) i Dortmund. Pilegrim fikk i år en flott plassering, Pilegrimssenter Oslo var med!

(Daglig leder Roger Jensen og pilegrimsprest Bernd Lohse fra Hamburg)

De tyske kirkedagene er et etter norske standarder enormt arrangement. Lokalsamfunn og storsamfunn, forbundspresident Steinmeier, kansler Merkel og de fleste topp-politikerne, forsvaret, mer enn 2000 arrangement, et par hundre tusen deltakere! 

For offisiell film som forteller om arrangementet, gir et tilbakeblikk, trykk her (4 min film). Neste kirkedager i 2021 blir i Frankfurt.

Pilegrim fikk i år en svært god plassering ikke langt fra sentralstasjonen (Hauptbahnhof), ved St.Petri Kirche. Her var det mange stands med informasjon om ulike vandringsleder. – Alt hva Pilegrimssenter Oslo hadde med av informasjonsmateriell ble delt ut og alle guidebøker vi hadde med ble solgt – stor interesse blant tysker for å komme til Norge!

Det var også laget en egen liten pilegrimsvei mellom mange av de ulike stands'ene med et eget pilegrimspass. På denne pilegrimsveien var det ulike oppgaver, det var også laget et eget Cruz de Ferro (på Caminoens høyeste punkt i Spania er det et jernkors hvor pilegrimer legger ned stein de har med seg) hvor man kunne legge fra seg steiner man så hadde skrevet på. Allerede etter under to dager var alle de 1500 passene brukt opp!

Midt mellom alle stands var satt opp et lokalt Cruz de Ferro hvor man kunne legge ned steiner.

Pilegrimspass fylles ut og stemples!

Det fylles raskt opp med steiner ved Cruz de Ferro.

Det lokale pilegrimspasset laget for kirkedagene.

Det skrives på steinene før de legges ned.