Månedens bok i Tyskland/ThLZ!

Daglig leder Roger Jensens bok: Pilegrim. Lengsel, vandring, tenkning – før og nå, kom i april i år i tysk utgave. Nå er boken anmeldt i Tysklands ledende tidsskrift for anmeldelser av teologi og religionsvitenskap, og boken er valgt til månedens bok!

Theologische Literaturzeitung (ThLZ) har en historie som strekker seg tilbake til 1875 og anmelder mer enn 500 bøker i året i feltene teologi og religionsvitenskap. De dekker all tyskspråklig faglitteratur på feltene, men gir også engelske og franske recensjoner plass. Mange av de mest kjente navn fra teologihistorien har tjent som redaktører, som Adolf von Harnack, Walter Bauer, Kurt Aland og i dag Ingolf U. Dalferth. Fra å være et protestantisk organ for bokanmeldelse, har ThLZ siden etterkrigstiden hatt en åpen og økumenisk profil. 

Daglig leder og pilegrimsprest Roger Jensens bok Pilegrim. Lengsel, vandring, tenkning - før og nå, som i tysk utgave fikk tittelen Weit offene Augen. Pilgern gestern und heute, ble anmeldt i november-utgaven 2018. Anmeldelsen var av prof. Ralph Kunz (Zürich), som er en av hovedredaktørene – boken fikk meget god omtale og ble valgt til månedens bok!

Les anmeldelsen i ThLZ, trykk her.