«Pilegrimens urtepølse» er på plass!

Da har vi hentet 100 kilo av «Pilegrimens urtepølse» på Nannestad videregående, kjøttfaglinja. Det er en stolt gjeng av elever, lærere og ansvarlige som lager og leverer! - Eneste sted du kan smake er på pilegrimsarrangement i Oslo og Akershus!

Prosjektet er et samarbeide vi har hatt i flere år mellom skolen, Pilegrimsenter Oslo og Akershus fylkeskommune. Pølsa produseres unikt for pilegrimssenteret i Oslo. Oppskriften er i all hovedsak fra 1600-tallet og pølsene inneholder spennende ingredienser som ramsløk og koriander, dette er krydderier som ble brukt allerede i middelalderen, foruten sennepsfrø, løk og timian. Dette er en riktig «kjøttpølse» forteller kjøkkensjef Camilla, den mest eksklusive pølsen de lager. Pølsen har et rustikt preg, den inneholder kjøtt fra storfe, svin og lam, den er laktose- og melkefri.

Prosjektet skaper stolthet blant de flinke elevene som lager pølsa og er til glede for alle som får smake.

Har du lyst til å smake kan du komme på Pilegrimsdag og julemarked hos Oslo Pilegrimsenter i Akersbakken 30, 1.desember fra kl 17.00!