Pilegrimsdag med Johan Kaggestad!

Under overskriften «Vi=Vandrere» inviterte Pilegrimsfellesskapet St.Hallvard og Pilegrimssenter Oslo den 17. januar til en annerledes Pilegrimsdag i Oslo&Akershus. Det var pilegrimsdag som bokkafé – og dagen fikk god oppslutning!

(Foto: Johan Kaggestad og Bo Sommerstad i samtale)

Pilegrimsdag i Oslo&Akershus er innarbeidet som «merkevare» gjennom mange år. Dette er arrangementer som vi vanligvis har tre gangner gjennom året, ved starten og slutten av pilegrimssesongen samt til jul. Denne gang tok Pilegrimsfellesskapet St.Hallvard ved Bo Sommerstad (styremedlem i PfStHallvard) initiativ til en annerledes pilegrimsdag, en bokcafé i Gamle Aker kirke hvor samtalen skulle stå i fokus. – Målet er at dette arrangementet skal følges opp med flere liknende arrangementer. Første man ut som gjest var Johan Kaggestad, topp-idrettstrener, idrettspedagog og tv-kommentator. Det ble en spennende samtale om høyt aktivitetsnivå og krevende arbeidsoppgaver, og hvordan endringer og behovet for å ta nye grep tvang seg frem.

Kvelden startet med pilegrimsmesse fremme i koret i Gamle Aker kirke. Etter messen var det gløgg bak i kirkerommet før selve bokkaféen startet. – Kvelden hadde godt oppmøte, nærmere 70 mennesker deltok. Etter bokkaféen var det samling i pilegrimssenteret hvor Gry Folge (styreleder St.Jakob) og Bo Sommerstad, sammen med andre langvandrere, hadde tatt med og stilt ut sitt vandreutstyr til samtale, erfaringsutveksling og inspirasjon, og Johan Kaggestad signerte sin bok «GÅ!»

Samtalen mellom Bo Sommerstad og Johan Kaggestad ble tatt opp på film og vil legges ut på YouTube – når filmen er klar vil vi legge ut lenke, følg med!