Pilegrimstur til Solovki!

Pilegrimsfellesskapet StHallvard er et åpent fellesskap med bred økumenisk deltakelse. Våre russisk-ortodokse venner arrangerer pilegrimstur og inviterer medlemmer av StHallvard og andre interesserte til en helt spesiell opplevelse!

(Bilde fra Solovki-havna, i sol)

Vi videreformidler invitasjon oversendt fra vår gode venn Caroline Serck-Hanssen:

På vegne av Hellige Olga russiske ortodokse menighet har jeg gleden av å invitere dere i St. Hallvard til å bli med på vår valfart til det store klosteret på øygruppa Solovki i Kvitsjøen. Anlegget fra 1500-tallet er oppført på Unescos verdensarvliste.

Det er satt av tre dager på de naturskjønne øyene, slik at man kan finne roen. Underveis blir vi nærmere kjent med Murmansk og Kolahalvøya, og det blir en rekke foredrag om ortodoks pilegrimstradisjon, spiritualitet og russisk historie.

Jeg har påtatt meg å organisere turen, og bidrar som foredragsholder, formidler og russisktolk. Skjåvik Bussreiser i Vadsø er ansvarlig som turoperatør. For tiden arbeider jeg med en bok om arven fra hellige Trifon (1495-1583), østsamenes apostel og grunnleggeren av klosteret i Petsjenga, kirken i Boris Gleb og kapellet i Neiden.

Reisen vil finne sted 30.8-5.9.2017. Den er lagt opp slik at det er mulig å få med seg den ortodokse pilegrimssamlingen i de skoltesamiske bygdene Neiden og Sevettijärvi, som finner sted siste helg i august. Dette er i seg selv en fantastisk, og for de fleste svært eksotisk opplevelse som det er vel verd å få med seg. Dessuten vil deltakelse her gi en dypere forståelse av det vi sammen skal få oppleve på reisen. På vei til Solovki vil vi besøke Petsjengaklosteret med gravstedet til helige Trifon, som i følge tradisjonen bygget det ortodokse St. Georgskapellet i Neiden.

Onsdag 22. februar kl. 19, rett etter kveldsgudstjenesten, holdes et informasjonsmøte om høstens planlagte pilegrimstur til Solovetskij-øyene i Kvitsjøen. Sted: Menighetssalen i Vår Frelsers ortodokse kirke ( tidligere gravkspellet på Vår Frelsers gravlund), Akersveien 33. Jeg vil fortelle om reiseruten og hva vi kan forvente å oppleve underveis. Det vil også bli gitt en orientering om de praktiske sidene.

Prisen for turen er kr 10 390,- pr. pers i dobbeltrom. For enkeltrom er prisen kr  12 180,-

Flyreisen t/r Kirkenes kommer i tillegg, og må bestilles av den enkelte. NB: Må korrespondere med bussens avreise 30. august / hjemkomst 5. september.

Tips: Reis opp noen dager før og opplev den årlige ortodokse pilegrimshelgen i Neiden / Sevettijärvi (Finland)!

Mvh Caroline

For å laste ned program, trykk her.

Med vennlig hilsen
Caroline Serck-Hanssen
forfatter, kunsthistoriker ph.d.
tlf 91 84 48 38