St.Hallvard-vandringen 2019

I månedsskifte mai-juni inviterte pilegrimsfellesskapene St.Hallvard Oslo og St.Hallvard av Huseby, sammen med Pilegrimssenter Oslo, til langvandring fra Huseby i Drammen til Oslo. Med denne vandringen har vi startet en ny tradisjon som vi vil gjenta neste år. Det ble en flott vandring - her følger en liten bildereportasje!

(Foto: Sokneprest Karoline Astrup har tatt imot oss ved Asker kirke.)

Vandringen startet i Drammen på Kristi Himmelfartsdag, torsdag 30.mai. Vi møttes i lett duskregn på Bragernes torg, en god gruppe fra ulike kanter på omlag 25 pilegrimer (foto under)! Første overnatting var ved Røyken kirke.

Vandring i vakkert kulturlandskap på vei mot St.Hallvardskatedralen i Oslo!

På vandringens andre dag besøker vi Asker museum, her fikk vi omvisning og servering – et flott minne for oss alle sammen!

På vei mot Tanum kirke!

Fremme ved Tanum middelalderkirke, etter omvisning samles vi fremme i koret.

Den tredje vandringsdagen tar vi en kort togtur før vi fortsetter fra Lysaker og frem til ruinene av St.Hallvardskatedralen i gamlebyen i Oslo. Dagen ble avsluttet med grilling og pilegrimskino i Pilegrimssenter Oslo med overnatting samme sted. Arrangementet ble avsluttet med Pilegrimsdag i Oslo&Akershus, søndag 2. juni, med pilegrimsgudstjeneste i Gamle Aker kirke og stort felles pilegrimsarrangement med ulike stands og foredrag i Pilegrimssenter Oslo.

Vandringen er med dette etablert og skal bli en fast årlig tradisjon, med vandring fra Kristi Himmelfart til påfølgende søndag. – Sett av datoene allerede nå!