Langvandring

Hvor går dine grenser? Hvor langt vil du gå? Hvor mye kan du bære? Hvilken vei går du i ditt liv? Hvilke fotavtrykk ønsker du skal stå igjen etter deg? Er det tid for å krysse noen grenser, finne en annen vei?

(Bilde fra utsending av pilegrimer på langvandring, Middelalderparken i Oslo.)

Årets høydepunkt i pilegrimslivet i Norge er langvandringen, fra Oslo til Trondheim, 643 km, fremme til Olsok. Vandringen tar i overkant av 6 uker, det er mulig å delta på deler av vandringen. Informasjon om langvandring legges ut i løpet av våren, med mulighet til påmelding.

For andre mulige vandringer hvor du kan delta, se oversikt her.

Etappeplan - når du ikke deltar i en organisert vandring

Vi oppfordrer alle som tenker å vandre alene, eller sammen med andre, å lage en etappeplan for vandringen. Husk å ta kontakt med herberger i god tid før ankomst, gjerne en ukes tid, i juli kan det være lurt å ta kontakt ende lenger i forveien da det fylles opp av pilegrimer på herbergene mot Trondheim når Olsok nærmer seg. Merk også at det store flertall av pilegrimer nettopp vandrer alene eller sammen 2 eller 3.

Som hjelp til planlegging kan man ta utgangspunkt i de vandrings- og etappeplanene vi har brukt på tidligere langvandringer.

  • For å laste ned etappeplan for 2014 (over vestleden), trykk her!
  • For å laste ned etappeplan for 2015 (over østleden), trykk her!

Vi anbefaler alle å bruke guidebok (se eget punkt i meny over), selv om leden er godt merket, guidebøker er gjerne strukturert etter egne etappeplaner.